Ecologisch

Gazelle draagt een steentje bij aan het milieu. Jij ook?

100%

  • plantaardige inkt
  • recycleerbaar materiaal
  • groene energie

Bij Drukkerij Gazelle drukken we uitsluitend met plantaardige inkt. Onze verpakking bestaat volledig uit recycleerbaar materiaal. Verder gebruiken we groene energie voor ons productieproces. Bovendien is Drukkerij Gazelle FSC-gecertificeerd. Ons doel? Uitsluitend FSC-gelabeld papier gebruiken in onze drukprocessen. Zo werken we mee aan een betere wereld.

Offerte vragen

Wat kan jij als klant doen?

Wij wijzen je steeds op de meeste milieuvriendelijke optie. Zo raden we je aan om voor papier te kiezen dat gemaakt is van pulp uit FSC-gecertificeerde, duurzaam beheerde bossen.

Je kan ook kiezen voor FSC-gecertificeerd gerecycleerd papier. We kunnen papiervezels namelijk tot zes keer hergebruiken! Door te kiezen voor gerecycleerd papier draag je bij aan een verantwoord bosbeheer, de reductie van papierafval en de verlaging van energie- en watergebruik. Dit papier bestaat in een lichtgrijze, beige of helderwitte tint. Bovendien kan je in het volledige gamma van gerecycleerde papieren kiezen tussen ongestreken en gestreken papier.

Digitaal drukwerk is minder belastend voor het milieu dan offsetdrukwerk. Voor offsetdrukwerk maken we gebruik van drukplaten, inkt en reinigingsmiddelen. Digitaal drukwerk verzenden we via een computer rechtstreeks naar de drukpers.

Bestel geen overbodige aantallen. Door de oplage te beperken, voorkom je dat je met een overschot blijft zitten.

Heb je er al aan gedacht om te kiezen voor papier dat minder weegt? Je spaart er niet alleen het milieu mee, ook de kostprijs zal lager zijn. Wij raden je bijvoorbeeld aan om papier te selecteren dat tachtig gram per blad weegt in plaats van honderd gram.

Zit je nog met vragen rond onze ecologie? Neem gerust contact met ons op. 

Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now